OnBike-matkat nyt myynnissä!

Polkiessasi aistit ympäröivän maailman aidoimmillaan. Tuoksut, äänet, ihmiset, elämän.

OnBike Pyöräilymatkat

OnBike-pyöräilymatkat 2020

Mallorca, Pollenca

21.3. – 28.3. | 1290 €

Mallorca, Palma

18.4. – 25.4. | 1490 €

Espanja, Costa Brava

2.5. – 9.5. | 1590

Italia, Cattolica

16.5. – 23.5. | 1180

Espanja, Costa de la Luz

5.6. – 12.6. | 1250 €

Itävalta, Saalbach-Hinterglemm

21.6. – 29.6. | 1795 €

Hollanti, Amsterdam

23.6. – 30.6. | 1490 €

Itävalta, Maishofen

6.9. – 13.6. | 1760 €

OnBike vetäjät

OnBike-vetäjämme ovat kokeneita suomalaisia pyöräilijöitä ja matkalijoita, jotka toimivat oppaana seikkailuillasi satulan selässä. He ovat olleet mukana suunnittelemassa matkaohjelmaa ja reittejä. Vetäjät ovat myös ryhmän mukana polkemassa kaikilla matkoilla ja pyöräretkillä.

Antero ”Antsu” Kaleva

OnBike Vetäjä

Pyöräily on lähes aina tavalla tai toisella kuulunut elämääni, määrät ja kilometrimäärät tosin ovat vaihdelleet elämäntilanteen ja käytettävissä olevan ajankäytön mukaan. Opin pyöräilemään alle kouluikäisenä äitini pyörällä, johon isäni oli tehnyt laudasta istuimen rungon väliin, koska satulalla istuessani eivät jalkani olisi mitenkään yltäneet polkimille. Legendaarisissa, joka keväisissä, Turun kortteliajoissa kävin jo pikkupoikani katsomassa ja haistelemassa kilpailijoiden linimentin tuoksuista ajoa Aurajoen kahden sillan välillä. Työskennellessäni muutaman vuoden ulkomailla, kuljetutin valkoisen Peugeotini mm. niin Itävaltaan kuin Kyproksellekin. Peugeot on vieläkin minulla ja sen säilytyspaikka on olohuoneeni nurkassa. Se on kulkenut pitkän matkan kanssani ja ansaitsee kunniapaikan, vieläkin ajokuntoisena, lähelläni.

Matkailu ja matkailuala on kuulunut kiinteästi elämääni, niin matkailija kuin ammattinakin suomalaisen matkanjärjestäjän palveluksessa. Noina vuosina ajelin työmatkani pyörällä Espoosta Helsingin keskustaan maaliskuun alusta lokakuun loppuun.

Espoon Latu ry.n puitteissa olen usean vuoden ajan järjestänyt ja vetänyt teemallisia pyöräretkiä pääkaupunkiseudulla. Kesäohjelmaan on yleensä kuulunut johdollani toteutettu kesäinen pyöräilymatka mm. Ahvenanmaalle, monia eri reittejä Turun saaristoon ja sen rengastielle, Saimaan rannoille, Viroon ja Gotlantiin. Suomen pimenevän syksyn ohjelmaani on kuulunut parin viikon pyöräilymatka mukavassa porukassa Mallorcan saarelle, tuttuja pyöräilymaita ovat myös Hollanti, Tsekin tasavalta, Saksa, Itävalta.
Pyöräily on mitä parasta liikuntaa, yleensä mukavissa olosuhteissa, mutta ulkolajista kun on kyse, saattavat olosuhteet vaihdella ja silloin pyöräillään niiden ehdoilla.

Pyörälle pääset lähelle tuoksuvaa luontoa ja moniin sellaisiin paikkoihin, joihin autolla et pääse tai et kävellen ehdi. Ryhmässä pyöräillessä tapaat samanhenkisiä matkaajia ja joskus tapaamisista syntyy pysyvämpiäkin tuttavuuksia. Minusta pyöräilyyn kuuluu myös paikalliseen kulttuuriin, historiaan, ruokaan, tapoihin tutustuminen. On hienoa pysähtyä pikkukylien lauantaimarkkinoilla, juoda kahvit kylän torilla, perehtyä tievarren esim. luostareiden ja linnojen historiaan, kuulla tarinaa paikkakunnan tärkeistä henkilöistä.
Monien valintojen edessä, lopullisen matkaanlähtöpäätöksen tekemistä lykätään usein erilaisista syistä, halu tekemiseen on olemassa, mutta ajankohta ei ehkä tunnu juuri oikealta ja sopivalta. Itse ajattelen, että "sitkun ei tule koskaan", jotain mukavaa saavutat aina kun rohkeasti toteutat unelmaasi. Päätöstä lykkäämällä voi tilaisuus mennä ohi ja paljon mukavaa jää kokematta.

Mallorca 18.4.2020 | 1 vkHollanti 23.6.2020 | 1 vk

Anne Karppinen

OnBike Vetäjä

Olen tamperelainen maantiepyöräilyn aktiiviharrastaja. Kisakokemusta olen kartuttanut CCH Racing Women -tiimissä. Alkuun polkaisin Pyöräilyseura Kaupin Kanuunoissa ja kesällä 2019 olin mukana kautta aikainen ensimmäisessä suomalaisessa 30 naisen amatöörimaantiepyöräilyjoukkueessa, joka ajoi Vätternrundanin 300-kilometrisen koetoksen alle 9 tuntiin. Olen myös koulutettu pyöräilynohjaaja.

Aloitin pyöräilyn vuosituhannen taitteessa, tukevassa keski-iässä, kuivainnollisesti ilmaistuna tietysti. Harrastus muuttui muutamassa vuodessa sen verran vakavaksi, että vuonna 2016 ajoin ikäluokkani Suomen mestaruuden.

Mallorcan, Italian, Pyreneiden ja Itävallan maisemat ovat bensaa liekkeihin ja leikkikenttä miettiä lajin vaatimuksia. Matkoilta kerättyä kokemusta taas on hyvä miettiä pitkän pimeän talven aikana pimeässä spinning-salissa ohjatessa ja toivottavasti innostaessa muita.

Matka maantiepyöräilyn Mekkaan on ilman muuta kokemisen arvoinen, vaikka alla ei olisikaan tukevaa osaamista lajista. Mallorca ja Italia ovat maita, joissa lajin harrastus ja sen ympärille kasvanut kulttuuri ovat arkipäivää. Siksi matkalla on helppo innostua pyöräilystä!

Uskallathan mukaan! Maantiepyöräily ympäristössä, jossa se on osa kulttuuria, on palkitsevaa monella tavalla. Mukaan tarvitsen avoimen mielen, ajamisen iloa ja hyvän peruskunnon. Rohkaisen ja tuen sinua matkan ajan.

Mallorca 21.3.2020 | 1 vkItalia 16.5.2020 | 1 vk

Petteri Pyrrö

OnBike Vetäjä

Joskus 30-vuotiaana ryhdyin pohtimaan, jotta jos jotain säännöllistä liikuntaa ryhtyisin harrastamaan, niin nyt varmaan pitäisi viimeistään aloittaa. Ehdotin eräälle ystävälleni josko kävisimme pyöräilemässä kerran viikossa. Siitä se sitten lähti

Olen siis pyöräillyt vuodesta 2006 lähtien, ja maantielenkeistä lähtenyt harrastus on laajentunut iloiseen sekakäyttöön (maasto, maantie, cyclo/gravel, työmatkat) ympärivuotisesti. Olen ohjannut pyöräilyseurani yhteislenkkejä jo vuosia, ja kouluttautunut pyöräilynohjaajaksi.

Pyöräilyssä yhdistyy monta hyvää asiaa: matkalla näkee maisemia, saa raitista ilmaa ja liikuntaa, usein hyvässä seurassa. Matkailun kannalta pyöräily on paras liikennemuoto lähiseutujen kartoittamiseen ja nähtävyyksillä vierailuun. Ja jos on polkenut pidemmän matkan, saa ihan luvan kanssa herkutella reilusti illallispöydässä!

Costa Brava 2.5.2020 | 1 vkCosta de la Luz 5.6.2020 | 1 vk

Pauliina Hradil

OnBike Vetäjä

Asun kauniissa alppikylässä Saalbachissa, Itävallassa. Muutin Itävaltaan 12 vuotta sitten, rakkauden perässä tietenkin, ja niin Helsingin hektinen businesselämä sai jäädä.

Kolmen Hausfrau-vuoden jälkeen aloin miettiä, mitä haluaisin isona tehdä ja niin suoritin muutama vuosi sitten itävaltalaisen Bergwanderführer-koulutuksen. Voin toimia kesäisin vaellusoppaana ja lumikenkävaellusoppaana talvisin. Kesällä olen tehnyt maastopyöräilyopastusta saalbachilaisessa hotellissa. Päivät vuorilla ovat siten hyvin ulkoilu- ja urheilupainotteisia. Talvisin lumilautailen, hiihdän sekä harrastan ski touringia.

Alppien rento ja ystävällinen elämäntyyli on vienyt sydämeni kokonaan. Paikallisiin tapoihin kuuluu palkita itsensä hyvän urheilusuorituksen jälkeen viihtyisässä rinneravintolassa. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan pyöräilystä ja alppielämästä henkeäsalpaavissa vuorimaisemissa!

Itävalta 21.462020 | 9 pv

Seuraa OnBikeä

OnBike Facebook

3 months ago

OnBike

Palman huhtikuun pyöräilymatkalle on vielä pari paikkaa vapaana! Lähde Anteron kanssa kokemaan tämä tuttu lomakohde satulasta käsin. Tarkemman päivitetyn viikko-ohjelman löydät täältä: www.onbike.fi/pyorailymatka-mallorca-palma/ ...

View on Facebook

3 months ago

OnBike

Jos mietit vielä mitä tehdä tänä viikonloppuna, niin Helsingin messukeskuksessa on käynnissä Fillari-messut. Pistäydy katsastamassa välineuutuudet ja kuuntelemassa esityksiä. Luvassa mm. vinkkejä pyöräreittien suunnitteluun ja esitys Islannista pyöräilykohteena. 👍🚴‍♀️ ...

View on Facebook

OnBike Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for onbike_matkat needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on June 1, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

OnBike Uutiskirje

OnBiken uutiskirjeestä saat tietoa OnBiken pyörailymatkoista ja tapahtumista.

Suomen parhaat aktiivimatkat

Vankka kokemus suomalaisten aktiivilomien järjestämisestä. OnBike matka on turvallinen tapa lomailla.

Asiakaslähtöinen palvelu

Teemme kaikkemme asiakkaidemme parhaaksi. Aina ilman palvelumaksuja.

100 %
Suomalainen

Travelon Matkat Oy ja sen kaikki omistajat ovat suomalaisia.

Ammattitaitoiset pyöräilyvetäjät

Kaikilla matkoilla on mukana suomalainen, kokenut matkanjohtaja.