Itävalta 21.6.2020 | 9 päivää

Saalbach-Hinterglemm / Hotel Saalbacherhof

 

Valloita Alpit pyöräillen ja vaeltaen!

Alpit kutsuvat liikkumaan myös kesäaikaan, koska monet hiihtokeskukset ovat panostaneet upeisiin, kaikentasoisille lomailijoille sopiviin pyöräily- ja retkeilyreitteihin. Jos olet tutustunut Alppeihin vain hiihtolomilla, on vierailu kesällä varmasti mieleenpainuva elämys.

OnBike on räätälöinyt  sinulle ainutlaatuisen alppimatkan, jonne lähdetään heti juhannuksen jälkeen. Yhdeksän päivän aktiivilomaan Saalbachissa kuuluu ohjattuja pyöräily- ja vaellusretkiä, mutta aikaa jää myös raittiissa alppi-ilmassa rentoutumiseen.

Saalbach on Itävallan Alppien tämän hetken ykköskohde, kun puhutaan pyöräilystä.

Saalbachissa tarjolla on kaikkiaan yli 400 kilometrin upea pyöräilyverkosto vaativista alppipoluista leppoisiin näköalareitteihin. Modernit gondolihissit vievät pyöräilijät nopeasti ylös vuorille uskomattomiin maisemiin.

OnBiken matkaan kuuluu neljä ohjattua pyöräilypäivää ja kaksi vaelluspäivää sekä kaupunkivierailu kiehtovaan Salzburgiin. Matkan hinnassa on mukana myös pyöräilyreiteille erinomaisesti sopivien sähköpyörien vuokra. Retkillä poljemme läheisiin alppikyliin, mm. Zell am Seehen, ja pääset nauttimaan lounas- ja kahvihetkistä idyllisissä vuoristoravintoloissa.

Pyöräilyoppaamme varmistaa, että reitit ovat kaikille ryhmäläisille turvallisia ja sopivan haastavia. Myös loman vaellusreitit suunnitellaan retkeilijöiden kunnon ja kokemuksen mukaan.

OnBiken aktiiviloman tukikohta, Hotel Saalbacherhof on jo elämys. Keskeisellä paikalla kylässä sijaitsevassa hotellissa ei aika tule pitkäksi. Saalbacherhofissa lomailijat kohtaavat taiteen, musiikin  ja kulttuurin eri muodoissa. Taidenäyttelyiden lisäksi hotellissa on jopa oma galleria. Erinomaiset ravintolat tarjoilevat alppiherkkujen lisäksi mm. kasvisruokia ja eksoottisten keittiöiden makuja. Hotelli on tullut kuuluisaksi myös työntekijöistään, joista useimmat ovat hyvin lumoavia persoonallisuuksia.

Maailman kuuluisimpien hiihtokeskusten joukossa Saalbach on tunnettu erinomaisesta after skistä. Jos pyöräily- ja vaelluspäivien jälkeen riittää virtaa, on alppikylä varsin eloisa myös kesäaikaan.

OnBiken aktiiviloma Saalbachiin tarjoaa takuuvarmasti elämyksellisen ja uudenlaisen kesälomamatkan. Kaiken lisäksi Saalbachiin on helppo matkustaa. Suora lento vie sinut Müncheniin, josta bussimatka kestää noin kaksi ja puoli tuntia.

OnBike Pyörämatka Saalbach-Hinterglemmiin

21.6.-29.6.2020
Hotel Saalbacherhof, puolihoito, sähköpyörä 4 päivänä, 2 vaelluspäivää ja salzburgin retki
Hinta 1795 €/9 päivää
Yhden hengen huone + 200€/viikko

Harrastat säännöllisesti liikuntaa ja sinulla on hyvä peruskunto. Siirryt pyörällä paikasta toiseen sujuvasti ja takapuolesi on jo tottunut satulan muotoiluun. Reittien pituus ja haastavuus saattaa vaihdella eri päivinä. Pienet nousut ja mäet eivät ole sinulle ongelma ja tällä matkalla sähköpyörä antaa lisävoimaa polkemiseen. Nousut poljetaan omaan tahtiin ja päivämatkat jättävät tilaa pysähdyksille matkan varrella.

 

Pst.. Jos tämän matkan ajankohta ei sovi suunnitelmiisi tai haluat lähteä vain viikoksi, niin järjestämme syyskuussa arkipyöräilymatkan Salzburgiin.

Varaa matka

Hotel Saalbacher Hof ****

Lisätietoja: Muutama vuosi sitten lähes täysin uudelleenrakennettu Saalbacher Hof on tasoltaan neljän tähden hotelli. Hotellin tiloissa ja sisustuksessa yhdistyvät harmonisesti muotoilu, taide ja perinteet. Ilmapiiri on lämmin ja kutsuva. Jokainen 22-25 neliön huoneista on uniikin teeman mukaisesti sisustettu ja niihin sisältyy parivuoteen lisäksi istumanurkkaus.

Perushintaan sisältyy:  Majoitus kahden hengen huoneessa, jossa on suihku ja/tai kylpy ja wc

Lisämaksusta: 1) Huone yhdelle.

 • Paikallinen luokitus ****
 • Huoneita 94
 • Lentokentälle 10 km
 • Ravintola 2
 • Baari 1
 • Talletus on, ei vakuutettu
 • ilmainen wifi

Kohdeinfo

Matkalippu

Muncheniin lennetään Finnairin reittilennolla. Lähtöselvitys lennolle tehdään netissä 36 tuntia ennen lennon lähtöaikaa, lähtöselvitysautomaatilla tai -tiskillä lentokentällä. Lähtöselvitystä varten tarvitaan varaustunnus, joka lähetetään kaikille matkalaisille matkadokumentin yhteydessä viikko ennen lähtöä.

Matkavaluutta

Euro. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä hotellissa ja liikkeissä. Rahaa voi nostaa pankeista ja automaateista.

Tippi

Itävallassa on tippikäytäntö. Tipin määrän voi arvoida noin 10 % mukaan laskun summasta. Palvelutyöntekijöiden palkka koostuu osittain tipeistä.

Pyörä

Matkasi hintaan sisältyy vuokrapyörä 4 päiväksi. Varausta tehdessä ilmoitathan pituutesi ja jalan sisämitan, jotta osaamme varata sinulle sopivankokoisen pyörän.

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Itävaltaan matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin. Myös lapsella tulee olla oma passi tai henkilökortti. Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa Itävallan suurlähetystöstä.

Lentokenttäkuljetus ja pyörävetäjän tapaaminen

Pyörävetäjäsi tapaat kohdemaan lentokentällä matkatavaroiden noudon jälkeen. Hän on sinua vastassa OnBike-kyltin kanssa. Matkasi hintaan kuuluu lentokenttäkuljetus. Lento on Muncheniin, josta on noin kahden ja puolen tunnin bussikuljetus hotelliin.

Matkavakuutus

Varmistathan että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuksella turvaat sen, että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta.  Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Rahat ja arvoesineet on turvallisinta säilyttää hotellin tallelokerossa. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Pyörävaihtoehdot

Sähköpyörä

Tällä matkalla matkan hintaan sisältyy sähköpyörä. Ajamme paikoin mäkisessä maastossa ja sähköpyörän avulla peruspyöräilijäkin jaksaa hyvin päivän polkemiset. Sähköpyörän suuri plussa on, että vähemmällä kunnolla pääset pitemmälle ja korkeammalle kun sähkö auttaa eteenpäin pääsemistä. Sen avulla vähemmänkin polkenut pysyy helposti ryhmän mukana, eivätkä pienet nousut ja pitkät suorat vie voimia. Pystyt säätelemään sähköavustuksen määrää omien toiveidesi ja maaston mukaan.

Viikko-ohjelma

Viikon ohjelma rakentuu aina ryhmän valmiuksien mukaan. Reitit ovat kauniita ja vaihtelevia. Peruskunnon on syytä olla hyvä. Lepopäivät voi rytmittää omien voimavarojen mukaan.

21.6. Tulopäivä

Kuljetus München – Saalbach

Majoittuminen, infotilaisuus, illallinen

22.6. Patikointi noin 4 tuntia

Kohlmais – Saalachter Höhenweg

Lounas rinneravintolassa

23.6. Pyöräily noin 60 km

Saalbach – Leogang – Saalfelden – Saalbach, lounas Leogangissa

Pyöräilyreitti kulkee vuoristotietä Saalbachista Leogangiin, mistä ajetaan Saalfeldenin kautta takaisin Saalbachiin

24.6. Pyöräily noin 40 km

Saalbach – Maishofen – Zell am See – Saalbach

Kaunis ja helppo maisemareitti Schloss Prielaun kautta Zell am Seehen

Lounas Zell am Seessä

25.6. Patikointi noin 4 tuntia

Schattberg – Stemmerkogel (2123m) – Westgipfel

Lounas rinneravintolassa

26.6. Vapaapäivä

Salzburgin retki ja nähtävyyksiin (Hohen Salzburg, Mirabell, Mozartplatz) tutustuminen paikallisoppaan kanssa

27.6. Pyöräilynoin 4 tuntia

Saalbach, Talschluss

28.6. Pyöräily noin 4 tuntia

29.6. Paluupäivä

Huoneiden luovutus

Kuljetus Saalbach – München

Kuvagalleria

Videot

Itävalta | Saalbach-Hinterglemm 21.-29.6. | 1795 €

Varaa matka

OnBike matkan hintaan sisältyy:

 • Finnairin suorat reittilennot Muncheniin
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Majoitus hotelli Saalbacher Hofissa
 • Puolihoito (aamiaiset ja illalliset)
 • Sähköpyörä 4 päiväksi
 • Opastettu vaellus 2 päivänä
 • Salzburgin retki
 • viikko-ohjelma
 • Suomalaisen OnBike -vetäjän palvelut

Valittavana myös:

 • Yhden hengen huone +200 €/viikko

Lentoaikataulu:

AY1401 Helsinki 09:15 > Munchen 10:50
AY1406 Munchen 18:50 > Helsinki 22:15

OnBike-vetäjä: Pauliina Hradil

Pauliina Hradil

OnBike Vetäjä

Asun kauniissa alppikylässä Saalbachissa, Itävallassa. Muutin Itävaltaan 12 vuotta sitten, rakkauden perässä tietenkin, ja niin Helsingin hektinen businesselämä sai jäädä.

Kolmen Hausfrau-vuoden jälkeen aloin miettiä, mitä haluaisin isona tehdä ja niin suoritin muutama vuosi sitten itävaltalaisen Bergwanderführer-koulutuksen. Voin toimia kesäisin vaellusoppaana ja lumikenkävaellusoppaana talvisin. Kesällä olen tehnyt maastopyöräilyopastusta saalbachilaisessa hotellissa. Päivät vuorilla ovat siten hyvin ulkoilu- ja urheilupainotteisia. Talvisin lumilautailen, hiihdän sekä harrastan ski touringia.

Alppien rento ja ystävällinen elämäntyyli on vienyt sydämeni kokonaan. Paikallisiin tapoihin kuuluu palkita itsensä hyvän urheilusuorituksen jälkeen viihtyisässä rinneravintolassa. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan pyöräilystä ja alppielämästä henkeäsalpaavissa vuorimaisemissa!