Mallorca 18.4.2020 | 1 viikko

Palma / Iberostar Ilaut Palace

 

Aurinkovarma Palma tarjoaa upeita reittejä pyöräilijöille!

Mallorca on todellinen unelmakohde pyöräilijöille. Kauniiden reittien ja maisemien lisäksi ilmasto tekee siitä Välimeren suosituimman pyöräilysaaren. Yli 300 päivää vuodessa auringossa kylpevän Mallorcan sää erityisesti keväällä ja syksyllä luo mainiot puitteet onnistuneelle lomalle.

Mallorca ja sen hotellit ovat jo vuosia vahvasti panostaneet pyöräilyyn ja sen olosuhteiden kehittämiseen. OnBiken päiväretkien pituudet Palman pyörälomalla vaihtelevat 50-90 km välillä ja niiden aikana näemme saaren maalaismaisemaa kiviaitoineen, rannikkoa, pieniä kyliä ja kaupunkeja, toreja, kirkkoja sekä luostareita. Tarjolla on niin tasamaata, rantateitä, kumpuilevaa viljelysmaisemaa kuin kaupunki ajoa viehätttävässä Palman kaupungissa.

“Poljemme myös sisämaahan, kauniiseen Petran kaupunkiin, joka on pyöräilijöiden keskuudessa suosittu kahvipaikka.”

OnBiken pyöräilyviikon kruunaa tukikohtamme, tyylikkäällä loma-alueella sijaitseva viiden tähden Iberostar Ilaut Palace hotelli. Sen hulppeassa spassa sekä aurinkoterasseilla ja uima-altailla on mukava rentoutua pyöräretkien päätteeksi. Hotelli on tunnettu hyvistä ravintoloistaan, joissa Välimeren herkkujen lisäksi voit nautiskella aasialaisen keittiön parhaista antimista. Palman keskustaan hotellilta on vain vartin matka.

Mallorcalta löytyy hyvin monipuolisia pyöräreittejä ja OnBike-ohjaaja suunnittelee päivämatkat aina ryhmän taitojen ja innostuksen mukaan. Matkan hintaan kuuluu sähköpyörä, jonka avulla vähemmänkin polkenut pysyy helposti ryhmän mukana. Katso lisää Pyörä-välilehdeltä.

OnBike Pyörämatka Mallorcalle

18.4.-25.4.2020
Iberostar Llaut Palace, puolihoito, sähköpyörä
Hinta 1490 €/viikko
Yhdenhengen huone +400 €/viikko

Tämä pyöräviikko on suunnattu kokemustasoltaan arkipyöräilijälle. Harrastat säännöllisesti liikuntaa ja sinulla on hyvä peruskunto. Siirryt pyörällä paikasta toiseen sujuvasti ja takapuolesi on jo tottunut satulan muotoiluun. Reittien pituus ja haastavuus saattaa vaihdella eri päivinä vaikka pääsääntöisesti matkataan tasaisessa maastossa. Pienet nousut ja mäet eivät ole sinulle ongelma. Nousut poljetaan omaan tahtiin ja päivämatkat jättävät tilaa pysähdyksille matkan varrella.

 

Pst.. Jos olet jo kokeneempi pyöräilijä ja haluat lomaltasi maisemien sekä muistojen lisäksi treeniä tulevaa kautta varten, vilkaise maaliskuun matkamme Pollenciaan.

Varaa matka

Iberostar selection Llaut Palace *****

Iberostar Selection Llaut Palma hotellin sijainti on erinomainen. Vain 10 minuutin ajomatkan päässä lentokentästä, 2 minuutin kävelymatkan päässä rannalta ja 15 minuutin päässä Palman keskustasta. Tämä viiden tähden hotelli on sisustettu modernin klassisesti. Värejä on käytetty, mutta niiden maanläheiset sävyt pitävät tunnelman rauhallisena. Kasviseinät tuovat palan luontoa sisälle ja upealta kattoterassilta pääset ihailemaan turkoosina hohtavaa Välimerta. Pyöräilypäivän päätteeksi voit rentoutua hotellin 1300 m² kokoisella Spa-osastolla.

Perushintaan sisältyy:  Majoitus kahden hengen huoneessa, jossa on suihku, kylpy, wc ja parveke.

Lisämaksusta: 1) Huone yhdelle.

  • Paikallinen luokitus *****
  • Huoneita 184
  • Lentokentälle 10 km
  • Uimarannalle rannalla
  • Ravintola 3
  • Baari 2
  • Talletus on, ei vakuutettu
  • Ilmastointi on
  • ilmainen wifi

Kohdeinfo

Matkalippu

Mallorcalle lennetään Norwegianin reittilennolla. Lähtöselvitys lennolle tehdään lähtöselvitysautomaatilla lentokentällä. Lähtöselvitystä varten tarvitaan varaustunnus, joka lähetetään kaikille matkalaisille matkadokumentin yhteydessä viikko ennen lähtöä.

Matkavakuutus

Varmistathan että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuksella turvaat sen, että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta.  Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Matkavaluutta

Euro. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä hotellissa ja liikkeissä. Rahaa voi nostaa pankeista ja automaateista.

Pyörä

Matkasi hintaan sisältyy vuokrapyörä 6 päiväksi. Varausta tehdessä ilmoitathan pituutesi, jotta osaamme varata sinulle sopivankokoisen pyörän.

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Espanjaan matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin. Myös lapsella tulee olla oma passi tai henkilökortti. Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa Espanjan suurlähetystöstä.

Lentokenttäkuljetus ja pyörävetäjän tapaaminen

Pyörävetäjäsi tapaat kohdemaan lentokentällä matkatavaroiden noudon jälkeen. Hän on sinua vastassa OnBike-kyltin kanssa. Matkasi hintaan kuuluu lentokenttäkuljetus. Lento on Palmaan, josta on noin 10 minuutin bussikuljetus hotelliin.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Rahat ja arvoesineet on turvallisinta säilyttää hotellin tallelokerossa. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Pyörävaihtoehdot

Matkan hintaan kuuluu sähköpyörä. Reitit ja matkaohjelma on suunniteltu sähköpyörällä poljettavaksi. Mikäli kuitenkin haluat, voit varata myös sport-pyörän ilman sähköavustusta. Huomioithan sport-pyörän valitessasi, että pysyt varmasti ryhmän vauhdissa mukana. Mikäli pyörän valinta mietityttää, ole meihin yhteydessä, niin mietimme yhdessä sinulle sopivan vaihtoehdon.

Sähköpyörä

Sähköpyörän suuri plussa on, että vähemmällä kunnolla pääset pitemmälle ja korkeammalle, kun sähkö auttaa eteenpäin pääsemistä. Sen avulla vähemmänkin polkenut pysyy helposti ryhmän mukana, eivätkä pienet nousut ja pitkät suorat vie voimia. Pystyt säätelemään sähköavustuksen määrää omien toiveidesi ja maaston mukaan.

Sport-pyörä

Aktiivisen pyöräilijän väline ja kestosuosikki, joka sopii monelle. Sport-pyörät ovat usein alumiinirunkoisia ja niissä on suora ohjaustanko, mikä mahdollistaa pystymmän ja mukavamman ajoasennon, josta on helpompi havainnoida ympäristöään. Monissa Sport-pyörissä on myös kapeat renkaat, mikä helpottaa ja nopeuttaa ajoa asfaltilla.

  • alumiinirunko
  • rungon koot 40-58 cm
  • 27 vaihdetta

Viikko-ohjelmat

Retki 1

Mallorcan etelärannikon tiet ovat erittäin sopivia pyörän käyttöön ja Mallorcan pyöräilykulttuuriin tutustumiseen. Runsaan 20 km matka s ´Arenalin rannalta yli 150 vuotta vanhalle Far de Cap Blancin majakalle kulkee rannan tuntumassa loivasti nousevaa ja laskevaa rantatietä ohi usean pienemmän lomakohteen kuten Maioris, Sa Torre, Badia Blava. Majakan jälkeen voi suunnata kohti Llucmayoria, matkaa rannikolta sisämaan kaupunkiin on n. 20 km.

Alueella kulkee kymmeniä kilometrejä vanhoja, asfaltoituja muurireunaisia maalaisteitä, jotka ovat nykyisin pääasiassa vain pyöräilijöiden ja maanviljelijöiden käytössä, joskus mukaan eksyy kyllä joku matkailijakin vuokra-autollaan. Tiet ovat merkitty esim. kylteillä ”Ruta Cicloturista de Llucmayor” tai ”Cami de Aguila” ja vievät kaikki eri puolilta rannikoa Llucmayorin tuntumaan. Llucmayorin kaupungissa asuu runsaat 10.000 asukasta ja itse kunta on pinta-alaltaan Mallorcan suurin. Rannikon suuntaan n. 15 km reitti seuraa Palma de Mallorca – Llucmayor moottoritietä, jonka kummallakin puolella kulkee pyöräilyyn hyvin soveltuva huoltotie. Kokonaismatkaa päivän retkelle n. 60 – 65 km, nousumetrejä n. 350 m eli reitit ovat siis suhteellisen tasaista maastoa.

Retki 2

Mallorcan saarelle saapuu vuosittain yli 200.00 pyöräilijää ja monien suosikki kahvi- ja pysähdyspaikkana on sisämaan Petran kaupunki. Petran sijainti lähes keskellä saarta mahdollistaa eri puolilla saarta asuville saapumisen kahville ja välipalalle kaupungin toriaukiolle. Ensin ajamme Ljucmayoriin, josta muutaman ylä- ja alamäen jälkeen läpi kohti Montuiria, jonka jälkeen reitti jatkuu läpi San Joanin kohti Petran n. 3000 asukkaan maalaiskaupunkia.

Petran keskusaukiolla Placa Ramon Llullilla sijaitsee useita terassiravintoloita, jotka keväisin ja syksyisin puolen päivän aikoihin ovat täynnä taukoa pitäviä erimaalaisia pyöräilijöitä. Siellä voi hyvinkin törmätä myös muihin suomalaisiin pyöräilijöihin. Puhe sorisee usealla eri kielellä, tunnelma on mukavan urheilullinen, samanhenkisiä, värikkäästi pukeutuneita pyöräilijöitä on tullut liikunnalliselle lomalle pyöräilyn Mekkaan.

Paluumatka rannikolle kulkee rauhallisen Porrereksen pikkukaupungin sivuitse kohti Llucmayoria ja siitä edelleen rannikolle. Retkelle tulee kokonaispituutta n. 90 km, nousumetrejä n. 700 m, pääasiassa kumpuilevaa maalaismaisemaa, mutta mukaan mahtuu myös muutama jyrkempikin ylä- ja alamäkipätkä. Matkan pituudesta johtuen kannattaa sähköpyörän avustusta käyttää ylämäissä ja tasaisemmilla osuuksilla ajella esim. eco-teholla tai aivan ilman avustusta .

Retki 3

Alkuun ajelemme pitkin rantakatua Palman kaupungin suuntaan ja kierrämme San Jordin kylän kautta Palman lentokentän kiitoradat. Kiitoradan päässä on mainio paikka bongata saapuvia ja lähteviä lentoja, joita viikonloppuna on laskussa ja nousussa jonoksi asti. Reitti jatkuu San Ferriolin ja sa Cabanetan pikkukaupunkien kautta pyöräilijöiden suosimaan taukopaikkaan Santa Maria di Camiin. Tänne ajettaessa kertyy rannikolta nousumetrejä vajaat 200, joten sähköavustus on ajoittain tarpeen. Reitti jatkuu pitkin nk. Mallorcan viinitietä koilliseen kohti Binissalemin kaupunkia. Tuolla rauhallisella tievälillä sijaitsevat useat Mallorcan viiniviljelmät ja -tehtaat.

Paluumatka kulkee Binialin, Sencellesin ja Algaidan kautta lentokentän kulmilta takaisin Playa de Palman rannikolle. Tällä retkellä ajetaan maalaismaisemaa, eri viljelyksien ja pikku kaupunkien läpi niin tasamaastoa kuin välillä nousten ja alamäkeä lasketellen. Tällä kierrokselle tulee matkaa yhteensä n. 70- 75 km, nousumetrejä n. 500 m.

Retki 4

Playa de Palman pyöräilyalueen yksi ” must-kohde ” on Puig de Randa (Randan huippu), joka nousee merenpinnasta 534 metrin korkeuteen. Ylhäällä sijaitsevalta Santuari di Curan luostarilta aukeaa saaren eteläosan upeat viljelykset ja kirkkaalla säällä voi hyvinkin nähdä pohjoisrannikon Sierra de Tramuntana-vuoristoon asti. Puig de Randalle on ensimmäisen luostarin perustanut mallorcalainen pyhimys Ramon Llull jo 1200-luvun loppupuolella.

Reitti kulkee ensin Llucmayoriin, josta jatketaan seuraavat kilometrit nousevaa maastoa Randan kylään, josta alkaa n. 4,5 kilometrin serpentiininousu huipulle. Nousun ensimmäinen kilometri on jyrkempi, mutta reitti loivenee, kun päästään korkeammalle serpentiinejä. Nousua ajettaessa on olennaista säilyttää koko ajan oma, tasainen ajotahtinsa, kovempaa menevien tahtiin ei kannata lähteä, koska silloin voi tulla ”seinä vastaan”. Rauhallisesti etenemällä, sopivalla välityksellä ja sähköavustuksella pääsee kyllä hyvin perille. Huipun tauon, näköalojen ja valokuvien oton jälkeen laskeudutaan alas Randan kylään ja jatketaan Algaidan kaupungin kautta kohti San Jordia ja rannikkoa. Matkaa koko retkelle tulee n. 55 – 60 km ja nousumetrejä runsaat 800 m.

Retki 5

Playa de Palman ja Llucmayorin välisen pienten Ruta de Ciclista-teiden ajelua. Rannan kautta Cala Pi-kohteen risteykseen, jossa on mukava pitää aamupäivän kahvitaukoa pyöräilijöiden suosimassa ravintolassa. Pikkuteiden varrella nähdään mm. peruna-, sipuli-, kurpitsa-, tomaattiviljelyksiä, oliivipuulehtoja, kotieläimiä. Kapeita ja pieniä teitä ajelemalla päivän retken pituudeksi tulee n. 70 km, nousumetrejä n. 400 m.

Retki 6

Rennompi, palauttava ajopäivä rantatietä Palman kaupungin keskustaan ja takaisin. Meren rannassa kulkee n. 15 km pitkä yhdistetty jalankulku-/pyörätie, joka ohittaa niin Palman kaupungin kaakkoispuolen perinteiset lomakohteet, lentokentän, Paseo Maritimon, Palman kaupungin maamerkin katedraalin La Seun kuin pienvenesataman. Matkalla voi hyvin pysähtyä kahvilla tai lounaalla ja katsella Palman satamassa olevia risteilyaluksia. Kotimatkalla voi halutessaan rantatien sijaan kiertää sisämaan reittien kautta.

 

Pyöräilypäivät Playa de Palman alueella alkavat useimmiten ajolla pitkin monta kilometriä pitkää rantakatua. Sitä ajetaan joko kohti Palma kaupunkia tai s´Arenalin rantaa riippuen siitä suuntaako retkemme saaren sisäosiin pohjoiseen / koilliseen tai eteläisen rannikon reiteille. Hotellimme sijaitsee rannan tuntumassa ja retken alkuun on lähes aina noustava korkeammalle sisämaahan, reitistä riippuen ehkä jopa 7 – 8 km matka. Vastaavasti sitten iltapäivästä retkeltä palattaessa lasketellaan mukavasti takaisin hotellille.

Kuvagalleria

Videot

Mallorca | Palma 18.4.-25.4. | 1490 €

Varaa matka

OnBike matkan hintaan sisältyy:

  • Norwegianin suorat reittilennot
  • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
  • Majoitus hotelli Iberostar Ilaut Palacessa 5*
  • Puolihoito (aamiaiset ja illalliset)
  • sähköpyörä 6 päiväksi
  • viikko-ohjelma
  • Suomalaisen OnBike-vetäjän palvelut

Valittavissa myös:

  • Yhdenhengen huone +400 €/viikko
  • sport-pyörä -60 €/viikko

Lentoaikataulu:

D8524 Helsinki 14:45 > Palma 17:45
D8525 Palma 17:50 > Helsinki 23:30

OnBike-vetäjänä: Antero "Antsu" Kaleva

Antero ”Antsu” Kaleva

OnBike Vetäjä

Pyöräily on lähes aina tavalla tai toisella kuulunut elämääni, määrät ja kilometrimäärät tosin ovat vaihdelleet elämäntilanteen ja käytettävissä olevan ajankäytön mukaan. Opin pyöräilemään alle kouluikäisenä äitini pyörällä, johon isäni oli tehnyt laudasta istuimen rungon väliin, koska satulalla istuessani eivät jalkani olisi mitenkään yltäneet polkimille. Legendaarisissa, joka keväisissä, Turun kortteliajoissa kävin jo pikkupoikani katsomassa ja haistelemassa kilpailijoiden linimentin tuoksuista ajoa Aurajoen kahden sillan välillä. Työskennellessäni muutaman vuoden ulkomailla, kuljetutin valkoisen Peugeotini mm. niin Itävaltaan kuin Kyproksellekin. Peugeot on vieläkin minulla ja sen säilytyspaikka on olohuoneeni nurkassa. Se on kulkenut pitkän matkan kanssani ja ansaitsee kunniapaikan, vieläkin ajokuntoisena, lähelläni.

Matkailu ja matkailuala on kuulunut kiinteästi elämääni, niin matkailija kuin ammattinakin suomalaisen matkanjärjestäjän palveluksessa. Noina vuosina ajelin työmatkani pyörällä Espoosta Helsingin keskustaan maaliskuun alusta lokakuun loppuun.

Espoon Latu ry.n puitteissa olen usean vuoden ajan järjestänyt ja vetänyt teemallisia pyöräretkiä pääkaupunkiseudulla. Kesäohjelmaan on yleensä kuulunut johdollani toteutettu kesäinen pyöräilymatka mm. Ahvenanmaalle, monia eri reittejä Turun saaristoon ja sen rengastielle, Saimaan rannoille, Viroon ja Gotlantiin. Suomen pimenevän syksyn ohjelmaani on kuulunut parin viikon pyöräilymatka mukavassa porukassa Mallorcan saarelle, tuttuja pyöräilymaita ovat myös Hollanti, Tsekin tasavalta, Saksa, Itävalta.
Pyöräily on mitä parasta liikuntaa, yleensä mukavissa olosuhteissa, mutta ulkolajista kun on kyse, saattavat olosuhteet vaihdella ja silloin pyöräillään niiden ehdoilla.

Pyörälle pääset lähelle tuoksuvaa luontoa ja moniin sellaisiin paikkoihin, joihin autolla et pääse tai et kävellen ehdi. Ryhmässä pyöräillessä tapaat samanhenkisiä matkaajia ja joskus tapaamisista syntyy pysyvämpiäkin tuttavuuksia. Minusta pyöräilyyn kuuluu myös paikalliseen kulttuuriin, historiaan, ruokaan, tapoihin tutustuminen. On hienoa pysähtyä pikkukylien lauantaimarkkinoilla, juoda kahvit kylän torilla, perehtyä tievarren esim. luostareiden ja linnojen historiaan, kuulla tarinaa paikkakunnan tärkeistä henkilöistä.
Monien valintojen edessä, lopullisen matkaanlähtöpäätöksen tekemistä lykätään usein erilaisista syistä, halu tekemiseen on olemassa, mutta ajankohta ei ehkä tunnu juuri oikealta ja sopivalta. Itse ajattelen, että "sitkun ei tule koskaan", jotain mukavaa saavutat aina kun rohkeasti toteutat unelmaasi. Päätöstä lykkäämällä voi tilaisuus mennä ohi ja paljon mukavaa jää kokematta.