Itävalta 6.9.2020 | 1 viikko

Maishofen / Hotel Schloss Kammer

 

Itävallan alpit luovat upeat puitteet pyörämatkalle!

Maishofenin tunnelmallinen pikkukylä sekä Zell am seen alueen järvet, joet ja 3000m korkeuteen kohoavat alpit luovat upeat puitteet sähköpyörämatkalle. 

Maishofenin pieni ja tunnelmallinen kylä sijaitsee Zellersee järven tuntumassa, lähellä Zell am Seen kaupunkia. Maishofen on mukava Salzburgilainen kylä ja se on oiva tukikohta tutkia seutua sähköpyörän satulasta. Vaikka maisemaa hallitsevat 3,000 metriin kohoavat Tauern vuoret, pyöräillään tällä matkalla pääosin vuoristolaaksossa loivasti nousevia ja laskevia teitä pitkin.

“Alpit, järvet ja joet muodostavat maalaukselliset puitteet Maishofenin pyöräilyviikolle.”

OnBiken pyöräilyviikon tukikohta on Neumayerin perheen pitämä perinteinen Hotel Schloss Kammer Maishofenin kylässä. Hotelli on tunnelmallinen ja perinteinen neljän tähden alppihotelli. Hotelli panostaa lähellä tuotettuihin tuotteisiin ja hotellin ravintola on tunnettu omassa puutarhassa kasvatetuista ja läheltä hankituista raaka-aineista. Pyöräilypäivän päätteeksi voit rentoutua hotellin sauna-osastolla.

Maishofen sijaitsee noin 85km päässä Salzburgista. Rauhallinen pikkukylä on kaunis ja tunnelmallinen ja se on oiva tukikohta eri suuntaan lähteville pyöräreiteille. Pyöräilyviikon aikataulu on leppoisa ja aikataulu antaa myöden tutustua matkan varrella oleviin kiinnostuksen kohteisiin lähemmin. Pyöräilyn lomassa käymme mm. maistelemassa brändyä paikallisen linnan viinikellarissa ja nautimme kevyen välipalan alppimajassa.

Pyöräilemme pääosin polkuja, pyöräteitä ja rauhallisia sivuteitä pitkin. Vain muutamassa kohdassa reittimme kulkee vilkkaammalla tiellä. Näemme matkalla mm. Euroopan suurimman Krimml vesiputouksen, järviä ja jokia.

Pyöräilyn vapaapäivänä teemme lyhyen vaelluksen ja käymme maistelemassa paikallisia makupaloja matkan varrella sijaitsevassa alppimajassa. Halukkaat voivat tehdä myös omatoimisen retken Salzburgiin.

Matkan hintaan kuuluu sähköpyörä. Katso lisää Pyörä-välilehdeltä.


OnBike Pyörämatka Itävaltaan

6.9.-23.9.2020
Hotel Schloss Kammer, puolihoito, sähköpyörä
Hinta 1760 €/viikko
Yhden hengen huone 70€/viikko

Tämä pyöräviikko on suunnattu kokemustasoltaan arkipyöräilijälle. Harrastat säännöllisesti liikuntaa ja sinulla on hyvä peruskunto. Siirryt pyörällä paikasta toiseen sujuvasti ja takapuolesi on jo tottunut satulan muotoiluun. Reittien pituus ja haastavuus saattaa vaihdella eri päivinä vaikka pääsääntöisesti matkataan tasaisessa maastossa. Pienet nousut ja mäet eivät ole sinulle ongelma. Nousut poljetaan sähköavusteisesti  ja päivämatkat jättävät tilaa pysähdyksille matkan varrella.

 

Pst.. jos tämä ajankohta on sinulle huono niin sopisiko sinulle kesäkuun alppipyöräilymatkamme Saalbachiin?

Varaa matka

Hotel Schloss Kammer ****

Lisätietoja: Hotel Schloss Kammer sijaitsee Zeller järven tuntumassa noin 85km päässä Salzburgista. Tämä 4 tähden hotelli on saanut kiitosta paikallisten tuotteiden suosimisesta etenkin hotellin ravintolan puolella.. Hotelli toivottaa erityisesti pyöräilijät tervetulleeksi. Pyöräilypäivän jälkeen hotellissa voi rentoutua sauna-osastolla.  Illallisella Hotelli tarjoilee perinteistä Itävaltalaista ruokaa ja pääsemme tutustumaan mm. paikalliseen ”kasnockenpfanneen”.

Perushintaan sisältyy:  Majoitus kahden hengen huoneessa, jossa on suihku tai kylpy ja wc.

Lisämaksusta: 1) Huone yhdelle.

 • Paikallinen luokitus ****
 • Uimarannalle 6 km
 • Ravintola

Kohdeinfo

Matkalippu

Itävaltaan lennetään Finnairin reittilennolla. Lähtöselvitys lennolle tehdään lähtöselvitysautomaatilla lentokentällä. Lähtöselvitystä varten tarvitaan varaustunnus, joka lähetetään kaikille matkalaisille matkadokumentin yhteydessä viikko ennen lähtöä.

Matkavakuutus

Varmistathan että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuksella turvaat sen, että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta.  Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Matkavaluutta

Euro. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä hotellissa ja liikkeissä. Rahaa voi nostaa pankeista ja automaateista.

Pyörä

Matkasi hintaan sisältyy vuokrapyörä 6 päiväksi. Varausta tehdessä ilmoitathan pituutesi ja jalan sisämitan, jotta osaamme varata sinulle sopivankokoisen pyörän.

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Itävaltaan matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin. Myös lapsella tulee olla oma passi tai henkilökortti. Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa Espanjan suurlähetystöstä.

Lentokenttäkuljetus ja pyörävetäjän tapaaminen

Pyörävetäjäsi tapaat kohdemaan lentokentällä matkatavaroiden noudon jälkeen. Hän on sinua vastassa OnBike-kyltin kanssa. Matkasi hintaan kuuluu lentokenttäkuljetus. Lento on Salzburgiin, josta on noin 1 tunnin bussikuljetus hotelliin.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Rahat ja arvoesineet on turvallisinta säilyttää hotellin tallelokerossa. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Pyörävaihtoehdot

Sähköpyörä

Matkan hintaan kuuluu sähköpyörä. Reitit ja matkaohjelma on suunniteltu sähköpyörällä poljettavaksi. Tämän matkan sähköpyörän toimintasäde on 120-180km. Voit itse säädellä milloin käytät sähköavustusta. Pyörän näytöstä näet miten paljon akkua on jäljellä ja pyörässä on valittavana 3 eri nopeutta.

 

Viikko-ohjelmat

Vaikka pyöräilymatkan päänäyttämönä on alpit, pyöräilemme tällä matkalla pääosin loivassa kumpuilevassa maastossa. Sähköavusteinen pyörä kuljettaa meidän hauskasti ja leppoisasti niissä kohdin missä maasto on hieman mäkistä. Päivämatkat räätälöidään kohteessa ryhmän jaksamisen mukaan. Ohjelmassa on noin 30-70km lenkkejä.

Retki 1

Tutustumislenkki, jolloin pyörä, ryhmä ja ajomaasto tulevat tutuiksi. Pyöräilemme Prielaun linnan ohi järven rantaan kohti Zell am Seen kaupunkia. Zell am Seen jälkeen suuntaamme Schüttdorfin alppiniittyjen suuntaan. Palaamme Maishofeniin järven toista puolta pitkin ja nautimme joka puolella näkyvistä vuoristomaisemista.

Retki 2

Nousemme pyörien kanssa junaan Zell am Seestä (junassa lisämaksu 2,50€/pyörä maksetaan erikseen) , joka vie meidät Oberpinzgaun alueelle ja Krimmlin vesiputouksille. Pyöräilemme todella idyllisien Pingzaun alueen kylien läpi, joissa jokaisessa riittää mielenkiintoista nähtävää tai koettavaa. Teemme tarvittaessa pysähdyksiä eri kylissä.

Retki 3

Teemme patikointiretken Maishofenin vuorille ja nautimme alueelle tyypillisiä makupaloja vuoristomajassa. Halukkaat voivat tehdä pyörälenkin omatoimisesti patikoinnin jälkeen esimerkiksi Glemmtalin laaksoon.

Retki 4

Pyöräilemme Saalach joen rantaa pitkin Leogangiin ja aina Hochfilzeniin saakka. Alue on tuttu ampumahiihtokisoista. Paluumatkan taitamme niittymaisemissa.

Retki 5

Pyöräilemme vanhan maalaiskylän läpi Saalfeldeniin. Jatkamme matkaa Saalach joen vartta pitkin Seisenbergklammin solaan. Paluumatkaa taitamme ensin Ritzensee järven tuntumassa ja Kollingenin metsässä.

Retki 6

Viimeisenä pyöräilypäivänä ajelemme Kitzsteinhornin laaksoon ja ihailemme alppiniityillä laiduntavia lehmiä. Halukkaat voivat ottaa (lisämaksusta) hissin ylös 3029m korkeudessa sijaitsevalle jäätikölle ja pitää kahvitauon upeissa maisemissa. Jäätiköllä lasketellaan myös kesällä.

 

Viikon ohjelma rakentuu aina ryhmän valmiuksien mukaan. Reitit ovat kauniita ja leppoisia. Omien halujen mukaan voi tehdä myös omatoimisia iltalenkkejä. Matkan hintaan sisältyy Salzburger landcard jolla saa alennuksia mm. nähtävyyksistä sekä se sisältää yhden kerran sisäänpääsyn Maishofenin uimapaikalle Zellersee järvelle.

Kuvagalleria

Itävalta | Maishofen 6.9.-13.9. | 1760 €

Varaa matka

OnBike matkan hintaan sisältyy:

 • Finnairin suorat reittilennot
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Majoitus hotelli Schloss Kammer 4*
 • Puolihoito (aamiaiset ja illalliset)
 • sähköpyörä 6 päiväksi
 • viikko-ohjelma
 • Suomalaisen OnBike -vetäjän palvelut

Valittavana myös:

 • Yhden hengen huone +70 €/viikko

Lentoaikataulu:

AY1773 Helsinki 17:25 > Salzburg 18:55
AY1774 Salzburg 19:45 > Helsinki 23:05

OnBike-vetäjä: Antero Kaleva

Antero ”Antsu” Kaleva

OnBike Vetäjä

Pyöräily on lähes aina tavalla tai toisella kuulunut elämääni, määrät ja kilometrimäärät tosin ovat vaihdelleet elämäntilanteen ja käytettävissä olevan ajankäytön mukaan. Opin pyöräilemään alle kouluikäisenä äitini pyörällä, johon isäni oli tehnyt laudasta istuimen rungon väliin, koska satulalla istuessani eivät jalkani olisi mitenkään yltäneet polkimille. Legendaarisissa, joka keväisissä, Turun kortteliajoissa kävin jo pikkupoikani katsomassa ja haistelemassa kilpailijoiden linimentin tuoksuista ajoa Aurajoen kahden sillan välillä. Työskennellessäni muutaman vuoden ulkomailla, kuljetutin valkoisen Peugeotini mm. niin Itävaltaan kuin Kyproksellekin. Peugeot on vieläkin minulla ja sen säilytyspaikka on olohuoneeni nurkassa. Se on kulkenut pitkän matkan kanssani ja ansaitsee kunniapaikan, vieläkin ajokuntoisena, lähelläni.

Matkailu ja matkailuala on kuulunut kiinteästi elämääni, niin matkailija kuin ammattinakin suomalaisen matkanjärjestäjän palveluksessa. Noina vuosina ajelin työmatkani pyörällä Espoosta Helsingin keskustaan maaliskuun alusta lokakuun loppuun.

Espoon Latu ry.n puitteissa olen usean vuoden ajan järjestänyt ja vetänyt teemallisia pyöräretkiä pääkaupunkiseudulla. Kesäohjelmaan on yleensä kuulunut johdollani toteutettu kesäinen pyöräilymatka mm. Ahvenanmaalle, monia eri reittejä Turun saaristoon ja sen rengastielle, Saimaan rannoille, Viroon ja Gotlantiin. Suomen pimenevän syksyn ohjelmaani on kuulunut parin viikon pyöräilymatka mukavassa porukassa Mallorcan saarelle, tuttuja pyöräilymaita ovat myös Hollanti, Tsekin tasavalta, Saksa, Itävalta.
Pyöräily on mitä parasta liikuntaa, yleensä mukavissa olosuhteissa, mutta ulkolajista kun on kyse, saattavat olosuhteet vaihdella ja silloin pyöräillään niiden ehdoilla.

Pyörälle pääset lähelle tuoksuvaa luontoa ja moniin sellaisiin paikkoihin, joihin autolla et pääse tai et kävellen ehdi. Ryhmässä pyöräillessä tapaat samanhenkisiä matkaajia ja joskus tapaamisista syntyy pysyvämpiäkin tuttavuuksia. Minusta pyöräilyyn kuuluu myös paikalliseen kulttuuriin, historiaan, ruokaan, tapoihin tutustuminen. On hienoa pysähtyä pikkukylien lauantaimarkkinoilla, juoda kahvit kylän torilla, perehtyä tievarren esim. luostareiden ja linnojen historiaan, kuulla tarinaa paikkakunnan tärkeistä henkilöistä.
Monien valintojen edessä, lopullisen matkaanlähtöpäätöksen tekemistä lykätään usein erilaisista syistä, halu tekemiseen on olemassa, mutta ajankohta ei ehkä tunnu juuri oikealta ja sopivalta. Itse ajattelen, että "sitkun ei tule koskaan", jotain mukavaa saavutat aina kun rohkeasti toteutat unelmaasi. Päätöstä lykkäämällä voi tilaisuus mennä ohi ja paljon mukavaa jää kokematta.