Italia 16.5.2020 | 1 viikko

Cattolica / Hotel Senior

 

Italian linnavuoret ovat pyöräilijän taivas!

Riminin ja Riccionen nauhakaupunkivyöhykkeen kolmas helmi on noin 17 000 asukkaan Cattolica, josta on helppo lähteä tutkimusmatkalle viehättäville, joskin myös vaativille maanteille. Alueen linnavuoret ovat itsensä haastavalle ja taitojaan mittaavalle pyöräilijälle pohjattoman ilon lähteitä.

Cattolica on Adrianmeren rantakaupunkien nauhassa varteenotettava tukikohta, kun unelmien pyörälomaa Italiassa suunnittelee. Cattolican ja Pesaron väliin jäävä Monte San Bartolon luonnonpuistoalueen läpi kulkeva Via Panoramicalla kokee kaksi äärimmäisyyttä yhtä aikaa – kaukaisuuteen avautuvan meren ja korkeuksiin nousevan tien.

“Samalla tiellä ajavat ammattipyöräilijät toukokuista Giro dÍtaliaa.”

OnBiken pyöräilyviikon tukikohta on pyöräilijöiden suosima Hotel Senior Cattolica. Hotelli on vaatimaton mutta varustettu sydämellisellä asiakaspalvelulla. Hotellin pihalla on pieni uima-allas jossa voi vilvoitella pyöräilypäivän päätteeksi. Illan kruunaa Italialaiset herkut.

Cattolican ja Pesaron yhdistävälle reitillä jäävä Fiorenzuola di Focaran kylä on alun perin roomalainen ja siellä kaikuu edelleen Danten Jumalaisen näytelmän säkeet, samoin kuin alueen rinteillä viiniviljelmien ja oliivipuiden yllä leijuu Bacchuksen henki.

Emilia-Romagnan alue on pyöräilynharrastajalle omalla tavallaan Pyhiinvaelluskohde, sillä Italian yksi suurimmista nimistä, Marco Pantani, vaikutti alueella. Hänen maineikas ja ehkä tunnetuin harjoitusmäki Monte Carpegna, Il Cippo, on saavutettavissa Cattolicasta käsin. Merirosvon taivaaseen on haastavaa nousta.

Yhtälailla ainutkertaisia elämyksiä pääsee kokemaan nousemalla maailman vanhimman tasavallan San Marinon vanhaan, historialliseen keskustaan Monte Titanolle. Myös tällä tiellä ovat maailman parhaat maantiepyöräilijät ratkoneet paremmuuttaan.

Matkan hintaan kuuluu maantiepyörä. Katso lisää Pyörä-välilehdeltä.


OnBike Pyörämatka Italiaan

16.5.-23.5.2020
Hotel Senior Cattolica, puolihoito, maantiepyörä
Hinta 1180 €/viikko
Yhden hengen huone 90€/viikko

 

Pääasiallinen kulkuvälineesi arjessa on pyörä tai vaihtoehtoisesti pyöräily on sinulle säännöllinen urheilumuoto. Päivämatkat ovat pitkiä tai maasto muuten haastavaa. Matkalle osallistuminen vaatii vahvaa pyöräilytaustaa ja erittäin hyvää fyysistä kuntoa.

Pst.. Jos olet pyöräilijänä vasta aloittelija ja haluat pyöräilylomalta maisemia ja muistoja, suosittelemme kesäkuun matkamme Hollantiin

Varaa matka

Hotel Senior Cattolica ***

Lisätietoja: Hotel Senior Cattolica sijaitsee merenrannan tuntumassa kävelyetäisyydellä kahviloista, ravintoloista ja kaupoista. Tämä 3 tähden hotelli on saanut kiitosta sydämellisestä asiakaspalvelusta. Hotelli toivottaa erityisesti pyöräilijät tervetulleeksi. Pyöräilypäivän jälkeen hotellissa voi rentoutua pihalla sijaitsevassa uima-altaassa tai pore-altaassa. Illallisella Hotelli tarjoilee perinteistä Italialaista ruokaa, josta hotellin ravintola on saanut paljon kiitosta asiakkailta.

Perushintaan sisältyy:  Majoitus kahden hengen huoneessa, jossa on suihku tai kylpy ja wc.

Lisämaksusta: 1) Huone yhdelle.

 • Paikallinen luokitus ***
 • Uimarannalle 700m
 • Ravintola
 • Baari
 • ilmainen wifi

Kohdeinfo

Matkalippu

Italiaan lennetään Finnairin reittilennolla. Lähtöselvitys lennolle tehdään lähtöselvitysautomaatilla lentokentällä. Lähtöselvitystä varten tarvitaan varaustunnus, joka lähetetään kaikille matkalaisille matkadokumentin yhteydessä viikko ennen lähtöä.

Matkavakuutus

Varmistathan että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuksella turvaat sen, että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta.  Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Matkavaluutta

Euro. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä hotellissa ja liikkeissä. Rahaa voi nostaa pankeista ja automaateista.

Pyörä

Matkasi hintaan sisältyy vuokrapyörä 6 päiväksi. Varausta tehdessä ilmoitathan pituutesi ja jalan sisämitan, jotta osaamme varata sinulle sopivankokoisen pyörän.

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Italiaan matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin. Myös lapsella tulee olla oma passi tai henkilökortti. Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa Espanjan suurlähetystöstä.

Lentokenttäkuljetus ja pyörävetäjän tapaaminen

Pyörävetäjäsi tapaat kohdemaan lentokentällä matkatavaroiden noudon jälkeen. Hän on sinua vastassa OnBike-kyltin kanssa. Matkasi hintaan kuuluu lentokenttäkuljetus. Lento on Bolognaan, josta on noin 1 tunnin 30 minuutin bussikuljetus hotelliin.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Rahat ja arvoesineet on turvallisinta säilyttää hotellin tallelokerossa. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Pyörävaihtoehdot

Maantiepyörä

Pyörät ovat tällä matkalla hiilikuiturunkoisia maantiepyöriä, jotka asennetaan ajajan mittojen mukaan. Ajamme maanteillä. Pyörissä on lukkopolkimet, joten kokemusta maantiepyöräilystä tarvitaan. Pyörämerkit vaihtelevat; valikoimassa on mm. Colnagon, Cuben ja Specializedin pyöriä. Kuva on siis suuntaa antava ja pyörä voi poiketa kohteessa olevasta pyörästä.

Viikko-ohjelmat

Italian maasto on huomattavan mäkistä verrattuna kotimaan pyöräilyyn. Hyvä/erinomainen peruskunto on välttämätön. Maantiepyöräilyn käsittely- ja ja ajotaidoista on suotavaa olla jonkinlaista kokemusta. Päivämatkat räätälöidään kohteessa ryhmän jaksamisen mukaan. Ohjelmassa on noin 60km lenkkejä (yksi lyhyempi ja yksi pidempi) ja nousumetrejä kertyy 400-1000 metriä päivä. Ryhmän toiveiden mukaan voimme ajaa pidemmän noin 100km  lenkin merenrantaa pitkin.

 

Retki 1

Tutustumislenkki, jolloin pyörä, ryhmä ja ajomaasto tulevat tutuiksi. Gradaran linnakaupunkiin on Cattolicasta vain noin seitsemän kilometriä ja jo tällä matkalla saadaan ensituntuma nousuun, joka on hyvin tyypillinen alueen reiteillä, pitkä ja suomalaisittain kohtuullisen jyrkkä.

Granadasta matka jatkuu kohti Tavulliaa, ratamoottoripyöräilijä Valentino Rossin kotikaupunkia. Tavullian ja Rossin yhteyttä ei voi olla huomaamatta, sillä jo hyvissä ajoin tienvarsia koristaa liput, joissa komeilee Rossin kisanumero 49.

Tällainen lyhyt tutustumislenkki on kestoltaan pari tuntia. Kilometrejä kertyy noin 30 ja noustavaa yhteensä 400 metriä.

Retki 2

Cattolicasta etelään avautuu Monte San Bartolon luonnonpuisto. Pesaron kaupunkiin päättyvä merenrannalla oleva vuoristoreitti kiemurtelee viiniviljelmien ja keskiaikaisten kylien läpi.

Noin kolmen tunnin kahvilenkki Pesaroon on noin 60 km. Reitti on haastava, vaikkakin rytmisesti voimaa antava. Nousut ja lepoa antavat laskut vuorottelevat sopivasti.

Retki 3

Ennen lepopäivää on hyvä ajaa pidempi lenkki sisämaahan. Urbinon historiallinen keskusta on merkittävä renessanssin kulttuurin muistomerkki ja Unescon maailmanperintökohde. Urbinokin sijaitsee kukkulan rinteillä ja on säilyttänyt keskiaikaisia näkymiään varsin hyvin. Aikoinaan Urbino oli vaatimaton roomalaiskaupunki, joka nousi merkittäväksi 500-luvulla goottilaissotien aikana.

Tälle pyöräilypäivälle tulee pituutta hyvinkin 100 kilometriä ja kivuttavaakin 1700 metriä. Aikaa kuluu viidestä kuuteen tuntia, kahvipausseista ja matkavauhdista riippuen.

Retki 4

Lepopäivä, jolloin on hyvä tasata alkuviikon rasitusta omaehtoisella ohjelmalla. Ryhmän niin halutessa teemme kevyen parin tunnin kevyen palauttavan lenkin merenrantaa seuraillen. Myös kävely on oivallinen palauttelupäivän ajanviete. Toukokuussa 2020 lepopäivä osuneekin hyvin ajankohtaan, jolloin Giro d’Italia rantautuu Riminille!

Retki 5

Lepopäivän jälkeen onkin hyvä suunnata Monte Titanolle ja nousta San Marinoon. San Marinon reitti on noin 80 kilometriä. Menomatka on vaativaa pitkää nousua ja paluu vaativaa laskua. Kaupunki on kokemisen arvoinen, maailman vanhin tasavalta, jonka vartiotornit Monte Titanolla näkyvät kauas. Vanhan kaupungin muureilta katsottuna Emilia-Romagnan ja Marchen alueet avautuvat silmien eteen.

Retki 6

Viimeinen ajopäivä voi olla helpohkoa nautiskelua lähialueen teillä tai viimeinen pitkä tutustumislenkki sisämaahan. Sisämaahan mennessä edessä on aina ylämäki, joka kääntyy paluumatkalla alamäeksi.

Viikon ohjelma rakentuu aina ryhmän valmiuksien mukaan. Reitit ovat kauniita ja vaativia. Peruskunnon on syytä olla hyvä. Lepopäivät voi rytmittää omien voimavarojen mukaan. Kevään 2020 matkan aikaan ajetaan Giro d’Italian osuuksia 20. ja 21. päivä toukokuuta niin, että on täysin mahdollista suunnitella päivän lenkki Giron tunnelmiin Cesenaticoon.

Kuvagalleria

Videoita

Italia | Cattolica 16.5.-23.5. | 1180 €

Varaa matka

OnBike matkan hintaan sisältyy:

 • Finnairin suorat reittilennot
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Majoitus hotelli Senior Cattolica 3*
 • Puolihoito (aamiaiset ja illalliset)
 • maantiepyörä 6 päiväksi
 • viikko-ohjelma
 • Suomalaisen OnBike -vetäjän palvelut

Valittavana myös:

 • Yhden hengen huone +90 €/viikko

Lentoaikataulu:

AY1773 Helsinki 17:05 > Bologna 19:10
AY1774 Bologna 20:00 > Helsinki 23:55

OnBike-vetäjä:

Anne Karppinen

OnBike Vetäjä

Olen tamperelainen maantiepyöräilyn aktiiviharrastaja. Kisakokemusta olen kartuttanut CCH Racing Women -tiimissä. Alkuun polkaisin Pyöräilyseura Kaupin Kanuunoissa ja kesällä 2019 olin mukana kautta aikainen ensimmäisessä suomalaisessa 30 naisen amatöörimaantiepyöräilyjoukkueessa, joka ajoi Vätternrundanin 300-kilometrisen koetoksen alle 9 tuntiin. Olen myös koulutettu pyöräilynohjaaja.

Aloitin pyöräilyn vuosituhannen taitteessa, tukevassa keski-iässä, kuivainnollisesti ilmaistuna tietysti. Harrastus muuttui muutamassa vuodessa sen verran vakavaksi, että vuonna 2016 ajoin ikäluokkani Suomen mestaruuden.

Mallorcan, Italian, Pyreneiden ja Itävallan maisemat ovat bensaa liekkeihin ja leikkikenttä miettiä lajin vaatimuksia. Matkoilta kerättyä kokemusta taas on hyvä miettiä pitkän pimeän talven aikana pimeässä spinning-salissa ohjatessa ja toivottavasti innostaessa muita.

Matka maantiepyöräilyn Mekkaan on ilman muuta kokemisen arvoinen, vaikka alla ei olisikaan tukevaa osaamista lajista. Mallorca ja Italia ovat maita, joissa lajin harrastus ja sen ympärille kasvanut kulttuuri ovat arkipäivää. Siksi matkalla on helppo innostua pyöräilystä!

Uskallathan mukaan! Maantiepyöräily ympäristössä, jossa se on osa kulttuuria, on palkitsevaa monella tavalla. Mukaan tarvitsen avoimen mielen, ajamisen iloa ja hyvän peruskunnon. Rohkaisen ja tuen sinua matkan ajan.