Hollanti 23.6.2020 | 1 viikko

Purmerend / Hampshire hotel

 

Pyöräillen koet kiehtovan Hollannin ainutlaatuisella tavalla

Hollantilaiset ovat todellinen pyöräilykansa. Kaikkialle liikutaan näppärästi polkupyörällä ja pyöräreitit ovat hyvässä kunnossa. Juhannuksen jälkeen sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus lähteä OnBike pyörälomalle tutustumaan pyörän selästä tähän viehättävään maahan ja sen ystävällisiin ihmisiin.

OnBiken pyörämatkan hotelli on laadukas, hieman Amsterdamin pohjoispuolella sijaitseva Hamsphire Hotel. Hotelli sijaitsee sijaitsee golfkentän vieressä, loistavien pyöräilyreittien äärellä. Hotellin ravintola on saanut kiitosta erinomaisesta ruoasta, jota on mukava nauttia pyöräilypäivän päätteeksi. Tällä matkalla nautimme joka ilta, hotellin Michelin maininnan saaneessa ravintolassa, 3-ruokalajin illalliset.

Hotellin sijainti on täydellinen pyöräretkiä ajatellen, koska sieltä on helppo lähteä kohti kiehtovia pikkukaupunkeja ja vertaansa vailla olevaa luontoa. Amsterdam on vain tunnin pyörämatkan päässä ja tutustuminen kaupunkiin on tietenkin pyöräilyviikon ohjelmassa.

“Vierailu Pohjanmeren rannikolla on ainutlaatuinen kokemus, joka varmasti palkitsee pyöräretken aikana.”

OnBiken paikallisopas johdattaa viikon aikana pyöräilijät mm. Hoornin mielenkiintoiseen rantakaupunkiin. Matkan aikana näet hyvin maan kiehtovat kanavat, sillat, patovallit ja vesialueita alempana olevat polderipellot. Edam on kaikille tuttu kaupungin nimi, ja pyöräreiteille pysähdytään myös Alkmaarin kuuluisilla juustomarkkinoilla.

Hollannin vierailu ei ole täydellinen ilman tutustumista tuulimyllyihin. Siihen avautuu mahdollisuus päiväretkellä Hollannin suosituimpaan perinne-ulkoilmamuseoon Zaanse Schansissa,  jossa saa hyvän käsityksen maan käsityöläisperinteestä.

OnBiken pyöräilyviikko Hollannissa on takuuvarmasti ainutkertainen elämys. Pyöräillessä pääset kokemaan kiehtovaa eurooppalaista kulttuuria aivan uudella tavalla.

Matkan hintaan kuuluu kaupunkipyörä, sekä yhtenä päivänä sähköpyörä, jonka avulla huristelemme hieman pidemmän päivämatkan. Katso lisää Pyörä-välilehdeltä.


OnBike Pyörämatka Hollantiin

23.6.-30.6.2020
Hampshire hotelli, aamiainen ja 3-ruokalajin illallinen, kaupunkipyörä sekä yhtenä päivänä sähköpyörä
Hinta 1490 €/viikko
Yhdenhengen huonelisä +190 €/viikko

Tämä pyöräviikko on suunnattu kokemustasoltaan arkipyöräilijälle (1.). Harrastat säännöllisesti liikuntaa ja sinulla on hyvä peruskunto. Siirryt pyörällä paikasta toiseen sujuvasti ja takapuolesi on jo tottunut satulan muotoiluun. Reittien pituus ja haastavuus saattaa vaihdella eri päivinä vaikka pääsääntöisesti matkataan tasaisessa maastossa. Pienet nousut ja mäet eivät ole sinulle ongelma. Nousut poljetaan omaan tahtiin ja päivämatkat jättävät tilaa pysähdyksille matkan varrella.

Pst.. Jos olet jo kokeneempi pyöräilijä ja haluat lomalta maisemien sekä muistojen lisäksi treeniä tulevaa kautta varten, vilkaise toukokuun matkamme Costa Bravaan.

Varaa matka

Hotelli Hampshire ****

Lisätietoja: Hampshire hotellin sijainti on erinomainen. Hotelli sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä Amsterdamin vilinästä. Hotellin ulkopuolelta aukeaa kauneimmat Pohjois-Hollannin pyöräilyreitit. Hotellin lähistöllä on useita viehättäviä pikku kyliä. Hampshire on suosittu golfareiden keskuudessa mutta yhtälailla tämä hotelli toivottaa pyöräilijät tervetulleeksi. Hotelli on tunnettu hyvästä ruoasta. Buffet aamiainen on runsas ja illallinen nautitaan Michelin maininnan saaneessa Magnolia´s ravintolassa.

Perushintaan sisältyy:  Majoitus kahden hengen huoneessa, jossa on suihku, kylpy, wc ja parveke.

Lisämaksusta: 1) Huone yhdelle.

 • Paikallinen luokitus *****
 • Huoneita 184
 • Lentokentälle 10 km
 • Uimarannalle rannalla
 • Ravintola 3
 • Baari 2
 • Talletus on, ei vakuutettu
 • Ilmastointi on
 • ilmainen wifi

Kohdeinfo

Matkalippu

Amsterdamiin lennetään Finnairin reittilennolla. Lähtöselvitys lennolle tehdään lähtöselvitysautomaatilla lentokentällä. Lähtöselvitystä varten tarvitaan varaustunnus, joka lähetetään kaikille matkalaisille matkadokumentin yhteydessä viikko ennen lähtöä.

Matkavakuutus

Varmistathan että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuksella turvaat sen, että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta.  Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Matkavaluutta

Euro. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä hotellissa ja liikkeissä. Rahaa voi nostaa pankeista ja automaateista.

Pyörä

Matkasi hintaan sisältyy vuokrapyörä 6 päiväksi (5x kaupunkipyörä ja 1x sähköpyörä). Varausta tehdessä ilmoitathan pituutesi, jotta osaamme varata sinulle sopivan kokoisen pyörän.

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Espanjaan matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin. Myös lapsella tulee olla oma passi tai henkilökortti. Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa Espanjan suurlähetystöstä.

Lentokenttäkuljetus ja pyörävetäjän tapaaminen

Pyörävetäjäsi tapaat kohdemaan lentokentällä matkatavaroiden noudon jälkeen. Hän on sinua vastassa OnBike-kyltin kanssa. Matkasi hintaan kuuluu lentokenttäkuljetus. Lento on Palmaan, josta on noin 10 minuutin bussikuljetus hotelliin.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Rahat ja arvoesineet on turvallisinta säilyttää hotellin tallelokerossa. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Pyörävaihtoehdot

Kaupunkipyörä

Viitenä päivänä tutustumme Pohjois-Hollannin pyöräverkostoon 7-vaihteisilla kaupunkipyörillä.

Sähköpyörä

Sähköpyörän suuri plussa on, että vähemmällä kunnolla pääset pitemmälle ja korkeammalle, kun sähkö auttaa eteenpäin pääsemistä. Sen avulla vähemmänkin polkenut pysyy helposti ryhmän mukana, eivätkä pienet nousut ja pitkät suorat vie voimia. Pystyt säätelemään sähköavustuksen määrää omien toiveidesi ja maaston mukaan. Huom! kuva on suuntaa-antava ja voi poiketa kohteessa olevasta pyörästä.

Viikko-ohjelma

Retki 1

Pyöräillään Hoornin rantakaupunkiin, jonne matkaa on n. 30 km. Kaupunki on hyvin tunnelmallinen ja siellä on suurehko marina, kauniita pikku katuja ja kujia, kahviloita, ravintoloita sekä kanavia ja siltoja. Toiseen suuntaan pyöräilemme Ijsselmeeriin rantaviivaa pitkin. Näemme matkalla polderipeltoja ja patovalleja.

Retki 2

Pyöräilemme kohti juustoista kuuluisaa Edamia tai Volemdamia, josta jatkamme matkaa kohti Monnickendamia.  Matka Monnickendamiin on noin 20km. Säiden suosiessa on mahdollisuus ajella myös Markenin saarelle n. 10 km suuntaansa. Paluumatka kohti Purmerendiä kulkee kanavia ja maaseutua kierrellen ja on noin 20km mittainen. Reitti kulkee osin Markermeerin rantaa pitkin. Päivän aikana ihmettelemme Alankomaiden patoja, kanavia, siltoja ja sulkuja.

Retki 3

Pöyräilemme Alkmaarin juustomarkkinoille noin 30km. Teemme pienen kävelykieroksen Alkmaarin vanhassa kaupungissa ja sen kanavilla. Paluu kanavia, siltoja ja maaseutua pitkin hotelliin n. 30 km.

Retki 4

Purmerend –  Zaanse Schans n.15km. Zaanse Schans on suosittu perinne-ulkoilmamuseo, jossa on tuulimyllyjä, käsityöpajoja, pikku kauppoja ja kahviloita. Museo-alueen tutkimisen jälkeen pyöräilemme kohti Het Twisken Vesi, metsä- ja puistoaluetta, joka on amsterdamilaisten ”kesä-olohuone” n. 12 km. Paluu hotelliin pyöräilään pitkin kanavien reunoja mukaellen n. 15 km.

Retki 5

Suuntaamme pohjanmeren rannalle esim. Wijk aan Zeehen n. 35 km ja sieltä pohjoiseen pitkin rantaviivaa Egmond aan Zeehen n. 20 km. Paluu hotelliin Alkmaarin kaupungin sivuitse maaseutumaisemaa n. 35 km. Pitkähkö retki, mutta tällä retkellä näemme hienoja maisemia. Etenkin Pohjanmeren rannat ovat uskomattoman hienoja ja ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoisia.

Retki 6

Purmerend – Amsterdam n. 20 km. Pyöräliikenne Amsterdamissa on hektistä joten jätämme pyörät parkkiin kaupungissa ja teemme kävelykierroksen keskustan kaduilla ja – nähtävyyksillä. Aikaa on myös kaupungin tutustumiseen omatoimisesti.

Kuvagalleria

Hollanti | 23.6.-30.6. | 1490 €

Varaa matka

OnBike matkan hintaan sisältyy:

 • Finnairin suorat reittilennot
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Majoitus hotelli Hamsphire
 • Aamiainen ja 3 ruokalajin illallinen
 • Kaupunkipyörä 5 päiväksi ja sähköpyörä yhdeksi päiväksi
 • Viikko-ohjelma
 • Suomalaisen OnBike -isännän palvelut

Saatavilla myös:

 • Yhnden hengen huone +190 €/viikko

Lentoaikataulu:

AY1301 Helsinki 08:10 > Amsterdam 09:40
AY1306 Amsterdam 18:50 > Helsinki 22:10

OnBike-vetäjä: Antero "Antsu" Kaleva

Antero ”Antsu” Kaleva

OnBike Vetäjä

Pyöräily on lähes aina tavalla tai toisella kuulunut elämääni, määrät ja kilometrimäärät tosin ovat vaihdelleet elämäntilanteen ja käytettävissä olevan ajankäytön mukaan. Opin pyöräilemään alle kouluikäisenä äitini pyörällä, johon isäni oli tehnyt laudasta istuimen rungon väliin, koska satulalla istuessani eivät jalkani olisi mitenkään yltäneet polkimille. Legendaarisissa, joka keväisissä, Turun kortteliajoissa kävin jo pikkupoikani katsomassa ja haistelemassa kilpailijoiden linimentin tuoksuista ajoa Aurajoen kahden sillan välillä. Työskennellessäni muutaman vuoden ulkomailla, kuljetutin valkoisen Peugeotini mm. niin Itävaltaan kuin Kyproksellekin. Peugeot on vieläkin minulla ja sen säilytyspaikka on olohuoneeni nurkassa. Se on kulkenut pitkän matkan kanssani ja ansaitsee kunniapaikan, vieläkin ajokuntoisena, lähelläni.

Matkailu ja matkailuala on kuulunut kiinteästi elämääni, niin matkailija kuin ammattinakin suomalaisen matkanjärjestäjän palveluksessa. Noina vuosina ajelin työmatkani pyörällä Espoosta Helsingin keskustaan maaliskuun alusta lokakuun loppuun.

Espoon Latu ry.n puitteissa olen usean vuoden ajan järjestänyt ja vetänyt teemallisia pyöräretkiä pääkaupunkiseudulla. Kesäohjelmaan on yleensä kuulunut johdollani toteutettu kesäinen pyöräilymatka mm. Ahvenanmaalle, monia eri reittejä Turun saaristoon ja sen rengastielle, Saimaan rannoille, Viroon ja Gotlantiin. Suomen pimenevän syksyn ohjelmaani on kuulunut parin viikon pyöräilymatka mukavassa porukassa Mallorcan saarelle, tuttuja pyöräilymaita ovat myös Hollanti, Tsekin tasavalta, Saksa, Itävalta.
Pyöräily on mitä parasta liikuntaa, yleensä mukavissa olosuhteissa, mutta ulkolajista kun on kyse, saattavat olosuhteet vaihdella ja silloin pyöräillään niiden ehdoilla.

Pyörälle pääset lähelle tuoksuvaa luontoa ja moniin sellaisiin paikkoihin, joihin autolla et pääse tai et kävellen ehdi. Ryhmässä pyöräillessä tapaat samanhenkisiä matkaajia ja joskus tapaamisista syntyy pysyvämpiäkin tuttavuuksia. Minusta pyöräilyyn kuuluu myös paikalliseen kulttuuriin, historiaan, ruokaan, tapoihin tutustuminen. On hienoa pysähtyä pikkukylien lauantaimarkkinoilla, juoda kahvit kylän torilla, perehtyä tievarren esim. luostareiden ja linnojen historiaan, kuulla tarinaa paikkakunnan tärkeistä henkilöistä.
Monien valintojen edessä, lopullisen matkaanlähtöpäätöksen tekemistä lykätään usein erilaisista syistä, halu tekemiseen on olemassa, mutta ajankohta ei ehkä tunnu juuri oikealta ja sopivalta. Itse ajattelen, että "sitkun ei tule koskaan", jotain mukavaa saavutat aina kun rohkeasti toteutat unelmaasi. Päätöstä lykkäämällä voi tilaisuus mennä ohi ja paljon mukavaa jää kokematta.