Andalucia 5.6.2020 | 1 viikko

Costa de la Luz / Iberostar Royal Andalus

 

Koe Andalusian luonto ja tunnelma aidoimmillaan

Andalusian Atlantin puoleinen rannikko, Costa de la Luz, on kuin satumaa pyöräilijälle.  Nimensä mukaisesti alue houkuttelee matkailijoita upeisiin luonnonpuistoihin ja merimaisemiin takuuvarmalla auringon valolla. Costa de la Luzin tunnelman pääset kokemaan parhaiten pyöräilyyn sopivilla rantareiteillä ja sisämaan retkillä.

Costa de la Luz on tunnettu vanhoista kalastajakylistä ja -satamista sekä niiden majakoista. Komeista rantamaisemista on mukava polkea takaisin hotellille hyväkuntoisia teitä läpi upeiden mäntymetsien tai suunnata sisämaahan Andalusian valkoisiin kyliin. Vejer de la Frontera on niistä yksi kauneimpia, ja kiitoksena noususta kylään pääset nauttimaan postikorttinäkymistä.

OnBiken kesäkuun alun pyörämatkalla on tarjolla ihastuttavia päiväretkiä. Sähköpyörällä matka taittuu nopeasti ja vaivattomasti lämpimälläkin säällä. Paikallisopas osaa johdattaa pyöräilijät parhaille näköalapaikoille ja kylien sympaattisiin kahviloihin, joissa on mukava viettää siestaa etappien välissä.

“Pyöräretken päätteeksi voi palkita itsensä alueen nimikkojuomalla, sherryllä. Illallispöydän paikallisten herkkujen ääressä on mukava kerrata päiväretken tapahtumia.”

Trafalgarin niemimaan retkellä tutustutaan historiallisen, vuoden 1805 meritaistelun tapahtumapaikkoihin. Rannikolla on monia upeita linnoituksia, joista vierailu saarella sijaitsevalla Santi Petrin linnoituksella on varmasti ainutlaatuinen kokemus.

OnBiken pyöräloman hotelli, neljän tähden Iberostar Royal Andalus sijaitsee kuuluisan Barrosa Beachin vieressä. Rantahiekkaa on tarjolla kaikkiaan viiden kilometrin matkalla, ja luonnonkauniilla hotellialueelta löytyy paljon aktiviteetteja. Hotellin puolihoitoon kuuluvat paikalliset herkut ovat saaneet paljon kiitosta vierailijoilta.

Costa de la Luz on espanjalaisten oma kestosuosikki, kun he suunnittelevat lomalle lähtöä. OnBiken pyörämatkalla pääset kokemaan tämän inspiroivan rannikon tunnelman aidoimmillaan.

OnBike Pyörämatka Andalusiaan

5.6.-12.6.2020
Iberostar Royal Andalus, puolihoito, sähköpyörä
Hinta 1250/viikko
Yhdenhengen huone +180 €/viikko

OnBike-ohjaaja suunnittelee päivämatkat aina ryhmän taitojen ja innostuksen mukaan. Tämä matka on suunnattu kokemustasoltaan arkipyöräilijöille (1.). Harrastat säännöllisesti liikuntaa ja sinulla on hyvä peruskunto. Siirryt pyörällä paikasta toiseen sujuvasti ja takapuolesi on jo tottunut satulan muotoiluun. Reittien pituus ja haastavuus saattaa vaihdella eri päivinä vaikka pääsääntöisesti matkataan tasaisessa maastossa. Pienet nousut ja mäet eivät ole sinulle ongelma. Nousut poljetaan omaan tahtiin ja päivämatkat jättävät tilaa pysähdyksille matkan varrella.

Varaa matka

Iberostar Royal Andalous ****

Lisätietoja: Iberostar Ryal Andalous on elegantti hotelli, jonka tilavat huoneet on sisustettu ajattoman klassisesti. Värimaailma on harmoninen ja maanläheinen, mikä luo huoneisiin rauhallisen tunnelman. Royal Andalus sijaitsee 5 km pitkän La Barrosa -rannan edustalla Novo Sancti Petrissä. Atlantin rannikon upea hiekkaranta on kuuluisa niin maisemansa, kuin ympäristövastuullisuuden puolesta. Hotelli reunustaa allasaluetta, jonka äärellä voit rentoutua pyöräilypäivän päätteeksi. Hotellin alueella on myös useita tennis- ja paddle-kenttiä, joten voit halutessasi yhdistää lomaasi pyöräilyn lisäksi myös muuta liikuntaa.

Perushintaan sisältyy:  Majoitus kahden hengen huoneessa, jossa on suihku, kylpy, wc ja parveke.

Lisämaksusta: 1) Huone yhdelle.

 • Paikallinen luokitus ****
 • Huoneita 143
 • Lentokentälle 220 km
 • Uimarannalle rannalla
 • Ravintola 4
 • Baari 4
 • Talletus on, ei vakuutettu
 • Ilmastointi on
 • ilmainen wifi

Kohdeinfo

Matkalippu

Espanjaan lennetään Norwegianin reittilennolla. Lähtöselvitys lennolle tehdään lähtöselvitysautomaatilla lentokentällä. Lähtöselvitystä varten tarvitaan varaustunnus, joka lähetetään kaikille matkalaisille matkadokumentin yhteydessä viikko ennen lähtöä.

Matkavakuutus

Varmistathan että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuksella turvaat sen, että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta.  Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Matkavaluutta

Euro. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä hotellissa ja liikkeissä. Rahaa voi nostaa pankeista ja automaateista.

Pyörä

Matkasi hintaan sisältyy vuokrapyörä 6 päiväksi. Varausta tehdessä ilmoitathan pituutesi, jotta osaamme varata sinulle sopivankokoisen pyörän.

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Espanjaan matkustusasiakirjaksi passin tai henkilökortin. Myös lapsella tulee olla oma passi tai henkilökortti. Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa Espanjan suurlähetystöstä.

Lentokenttäkuljetus ja pyörävetäjän tapaaminen

Pyörävetäjäsi tapaat kohdemaan lentokentällä matkatavaroiden noudon jälkeen. Hän on sinua vastassa OnBike-kyltin kanssa. Matkasi hintaan kuuluu lentokenttäkuljetus. Lento on Malagaan, josta on noin 2,5 tunnin bussikuljetus hotelliin.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Rahat ja arvoesineet on turvallisinta säilyttää hotellin tallelokerossa. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Pyörävaihtoehdot

Sähköpyörä

Sähköpyörän suuri plussa on, että vähemmällä kunnolla pääset pitemmälle ja korkeammalle, kun sähkö auttaa eteenpäin pääsemistä. Sen avulla vähemmänkin polkenut pysyy helposti ryhmän mukana, eivätkä pienet nousut ja pitkät suorat vie voimia. Pystyt säätelemään sähköavustuksen määrää omien toiveidesi ja maaston mukaan.

Viikko-ohjelma

tulossa

Kuvagalleria

Espanja | Costa de la Luz 5.6.-12.6. | 1250 €

Varaa matka

OnBike matkan hintaan sisältyy:

 • Norwegianin suorat reittilennot Malagaan
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Majoitus hotelli Iberostar Royal Andalus ****
 • Puolihoito (aamiaiset ja illalliset)
 • sähköpyörä 6 päiväksi
 • viikko-ohjelma
 • Suomalaisen OnBike -vetäjän palvelut

Valittavana myös:

 • Yhdenhengen huone +180 €/viikko

Lentoaikataulu:

D85121 Helsinki 07:00 > Malaga 10:45
D85120 Malaga 12:10 > Helsinki 17:45

OnBike-vetäjä:

Petteri Pyrrö

OnBike Vetäjä

Joskus 30-vuotiaana ryhdyin pohtimaan, jotta jos jotain säännöllistä liikuntaa ryhtyisin harrastamaan, niin nyt varmaan pitäisi viimeistään aloittaa. Ehdotin eräälle ystävälleni josko kävisimme pyöräilemässä kerran viikossa. Siitä se sitten lähti

Olen siis pyöräillyt vuodesta 2006 lähtien, ja maantielenkeistä lähtenyt harrastus on laajentunut iloiseen sekakäyttöön (maasto, maantie, cyclo/gravel, työmatkat) ympärivuotisesti. Olen ohjannut pyöräilyseurani yhteislenkkejä jo vuosia, ja kouluttautunut pyöräilynohjaajaksi.

Pyöräilyssä yhdistyy monta hyvää asiaa: matkalla näkee maisemia, saa raitista ilmaa ja liikuntaa, usein hyvässä seurassa. Matkailun kannalta pyöräily on paras liikennemuoto lähiseutujen kartoittamiseen ja nähtävyyksillä vierailuun. Ja jos on polkenut pidemmän matkan, saa ihan luvan kanssa herkutella reilusti illallispöydässä!